30 juni 2022
19:00

Referat: Nyhammars IF A - Sundborns GoIF

Ny uddamålsförlust mot Nyhammar

Kvällens bortamatch för Sundborns GoIF mot Nyhammars IF på Åvallen slutade återigen 2-1 (1-0) till Nyhammar. Gästerna gör en riktigt bra match, främst 1:a halvlek, men det är målen som räknas. Nyhammar gör 1-0 kort innan paus och 2-0 kort efter paus. Raid Ibrahim reducerar i 87:e minuten med huvudet på Johan Strömers frispark men 2-1 står sig.

Sundborn har för första gången i år nästintill fullt lag och gör en riktigt bra första halvlek där de är det klart bättre laget. Gästerna trycker ner hemmalaget och har mycket boll på deras planhalva. Med ett överlag säkert och tålmodigt passningsspel gör GoIF det jobbigt för Nyhammar som får jaga mycket boll och det känns som en tidsfråga innan GoIF ska ta ledningen, men återigen har laget svårt med målskyttet trots en del klara målchanser. Istället är det Nyhammar som tar ledningen i 40:e minuten, efter en period där bortalaget haft ett klart momentum i matchen. En riktig kalldusch. Bortalaget går in i pausvila med underläge, vilket känns väldigt oförtjänt utifrån det mycket fina spel som laget stått för.

Nyhammar kommer ut med ny energi efter paus och steppar upp intensiteten. Tidigt i halvleken tappar GoIF boll varpå en hemmaspelare kommer in mot offensivt straffområde och kapas strax utanför. Fint frisparksläge för ”fel” lag där deras - för motståndarna - ökände frisparksskytt Magnus Andersson drar in frisparken högt stolpe in till vänster om målvakten Nabi Hussaini. 2-0 trots att Sundborn dittills varit det klart bättre laget. Mentalt jobbigt läge. Efter målet är spelet jämnare men ju mer halvleken lider desto mer tar GoIF över igen. Laget skapar mängder med målchanser, stolpskott därtill, men det verkar ha gått troll i målskyttet för kvällen. De rödklädda har en 15-sekunderssekvens med 4 målchanser utan utdelning, vilket var talande för matchen i sig. Nyhammar är förvisso uppe och hotar på ett par kontringar men Sundborn lyckas freda målet. Strax före slutet får gästerna till slut hål på hemmalaget efter att Raid Ibrahim nickat in Johan Strömers frispark, men tiden är för knapp och herrarna inkasserar sin 4:e raka förlust.

Sundborn avslutar vårsäsongen på bästa sätt rent spelmässigt men i mål- och resultatväg är laget givetvis missnöjt. 0 poäng på båda matcherna mot Nyhammar känns inte rimligt, framförallt sett till kvällens match, men samtidigt är det knappast bara tur och medstuds för Nyhammar. 30 inspelade poäng av 30 möjliga är riktigt starkt där den vinnande melodin är tätt försvarsspel samt tydlighet i anfall och effektivitet i avslut. Imponerande!

GoIF kliver nu in i sommarvilan på en 3:e-plats men är inställda på att jaga 2:a-platsen mot hösten, med start söndag 7:e augusti hemma mot Ludvika FK U.